SPØRSMÅL OG SVAR OM PERMANENT MAKEUP (PMU)

1. Er Permanent makeup en form for tatovering?

Ja, i utgangspunktet er det i hvert fall en del likheter. Både tatovering og permanent makeup går ut på å tilføre huden varig farge. Forskjellen er at med permanent makeup brukes det en nål som kun går fra 0,6-1,3 millimeter ned i huden (dette er mindre enn ved tatovering). På fagspråket kalles dette «pigmentering».

2. Hvem passer Permanent makeup for?

Permanent makeup passer for begge kjønn i alle aldre, men du må være myndig (18 år) for å få behandling hos oss. De fleste som velger permanent make-up ønsker å gjøre hverdagen enklere. Ved å friske opp, forsterke eller event. korrigere konturer og farger som har blitt blassere med årene, føler man at man ser mere fresh og opplagt ut. Vanlig make-up blir for mange øverflødig i en travel hverdag.

Denne metoden egner seg også godt for de med dårlig syn, eller som skjelver på hånden. Praktisk er det for de som driver idrett (svømmer, trener mye og svetter), ved alvorlig sykdom hvor man mister hår, ulykker (arr i bryn, leppe) eller rett og slett for den som ønsker se bra ut til enhver tid! Metoden sparer en for ekstra tid på badet om morgenen. Man får en frisk og naturlig look.

3. Vippeextentions og eyeliner

Har du vippeextentions kan du IKKE ta eyeliner, dette fordi vi ikke kommer til når limet til vippene er der.

4. Gjør Permanent makeup vondt?

Det kan for noen oppfattes som ubehagelig. Enkelte har sammenlignet det med å nappe bryn eller vokse legger (selv om de fleste sier de opplever hårfjerning som verre, etter at de har fått utført PMU) . Generelt sier de fleste at de synes det gjør mindre vondt enn forventet. Før behandlingen, legges det på en lett bedøvende krem som demper ubehaget. Det kan være lurt å unngå mens/premenstruelle perioder da man er mer sensitiv for smerte.

5. Hvor lenge varer Permanent makeup?

Permanent make-up, er en tilføring av farge i huden. Ved en tynn nål som går ca 0,6-1,3 millimeter ned i huden, tilføres huden varig farge. Denne vil langsomt svekkes og etter hvert forsvinne, alt etter hudens tilstand og beskaffenhet. Jo eldre man er, dess lengre sitter fargen. Leppe- og eyeliner kan bli liggende i 3-5 år. Brynene fra 2-3 år. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom valg av form og farger. Viktig er det også å sjekke ut kvaliteten på terapeuten som utfører jobben. Vi anbefaler likevel 1 refill i året for vedlikehold og best mulig resultat til enhver tid.

6. Hvordan vil jeg se ut rett etter behandling?

Normalt vil man kun være litt øm i en dag eller to etter behandlingen. Enkelte kan oppleve en lett hevelse av det pigmenterte området, men dette går raskt ned innen kort tid. Dersom man har noen sykdommer som f.eks. herpes, kan pasienten få utbrudd av munnsår. Dette kan unngås eller begrenses om man unngår leppestift, leppepomade el.l. de nærmeste dagene etter behandlingen. Kjøp Antix før behandling av permanent makeup av lepper på apotek. Greit å ha for hånden om et utbrudd av herpes skulle oppstå!

7. Er det farlig?

Nei det er ikke farlig når dette utføres av faglig kvalifisert personell. For det første brukes det svært lite farge, kun noen få fargedråper pr behandling. Som for tatovering brukes det en nål som går inn i huden, og således tilføres både bindevevsceller og blodbane farge. Den fargen vi benytter er medisinsk testet og godkjent og bransjen har ingen indikasjoner på at dette medfører noen uakseptabel helsemessig risiko. Vi legger meget stor vekt på å overholde alle krav til hygiene.

8. Hva med allergi?

Det er svært sjelden noen får allergiske reaksjoner. Om du er allergisk, eller i tvil, kan vi utføre en liten test, en såkalt touch-test før behandlingen settes i gang.

9. Jeg er gravid, kan jeg få behandling med permanent makeup?

Vi tattoverer IKKE gravide. Ved amming anbefaler vi å vente med amming i 24 timer etter endt time.

9.1. Hva skjer med de inkluderte refillene hvis jeg blir gravid?

Dersom du skulle bli gravid før du har fått tatt de inkluderte refillene, kan vi ikke lenger garantere resultatet. Du vil fremdeles få de inkluderte refillene, men du vil mest sannsynlig trenge flere refill som ikke inngår i prisen.

10. Jeg skal i selskap og har fått time for permanent makeup kun dager i forveien. Gjør det noe?

Du bør vente til etter selskapet, da jeg ikke kan garantere hvordan fargen sitter. 40-60% av fargen reduseres innen de 10 første dager og kan falle av i små flak. Disse skal ikke plukkes vekk selv om man fristes. Fargen som ligger under kan forsvinne. Man skal heller ikke legge make-up, eller pynte på resultatet før alt er grodd og fargen stabilisert.

11. Hvor ofte bør jeg ta refill/fylle på farge?

Vi anbefaler å fylle på farge innen 1 år, da fargen gradvis reduseres. Fargen vil holde seg stabil og flott. Vi har enda ikke opplevd noen som ønsker permanent makeup skal forsvinne om behandlingen er riktig utført! Med permanent makeup ser man naturlig vakker ut til enhver tid!

12. Når kan jeg IKKE ta PMU?

Som nevnt i punkt 9: Ved graviditet, ved HIV, Hepatitt og andre overførbare sykdommer, ved åpne sår (kviser, eksem og andre hudirritasjoner) i tatoveringsområdet. Skulle du ha noen andre ting som ikke er nevnt og du er usikker, ta kontakt.

12.1. Under cellegiftbehandling, eller behandling ved kreft.

 Ta kontakt med din lege for godkjenning og bring legens erklæring til din time.

13. Beholder jeg mine hår på brynene ved PMU?

Du beholder selvsagt dine naturlige hår på brynene. Brynene blir kun nappet og formet i området utenfor etter behandling.

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Vennligst kontakt oss via telefon, sms eller kontaktskjema ved å trykke på knappen nedenfor.